Telekom Srbija otkupio akcije OTE

Bez autora
Jan 03 2012

Telekom Srbija i grčka kompanija OTE u petak, 30. decembra 2011. godine, su u Atini potpisale Ugovor o kupovini akcija OTE-a, na osnovu koga Telekom Srbija postaje vlasnik 20 posto akcija kompanije, što je bio i ukupan udeo OTE-a u Telekomu Srbija. Ugovor su potpisali Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija i Majkl Tsamaz, predsednik i izvršni direktor OTE-a. Vrednost potpisanog ugovora je 380 miliona evra. Prema ugovoru, transakcija će biti završena do kraja prvog kvartala 2012. godine. Na osnovu odluke UO Telekoma Srbija o raspodeli dobiti za 2011.godinu kojom će se akcionarima podeliti 50 posto ostvarene dobiti, a na osnovu projekcije rezultata na kraju godine, OTE-u će biti isplaćeno 17 miliona evra, a Vladi Republike Srbije 68 miliona evra privremene dividende za fiskalnu 2011. godinu. Pred kompanijom Telekom Srbija je proces transformacije u otvoreno akcionarsko društvo, podela besplatnih akcija, dalja profesionalizacija upravljanja i efikasno sprovođenje poslovne strategije fokusirane na korisnike usluga.

Telekom Srbija vlasnik 20 posto akcija OTE-aTelekom Srbija i grčka kompanija OTE u petak, 30. decembra 2011. godine, su u Atini potpisale Ugovor o kupovini akcija OTE-a, na osnovu koga Telekom Srbija postaje vlasnik 20 posto akcija kompanije, što je bio i ukupan udeo OTE-a u Telekomu Srbija.

Ugovor su potpisali Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija i Majkl Tsamaz, predsednik i izvršni direktor OTE-a.

Vrednost potpisanog ugovora je 380 miliona evra.

Prema ugovoru, transakcija će biti završena do kraja prvog kvartala 2012. godine. Na osnovu odluke UO Telekoma Srbija o raspodeli dobiti za 2011.godinu kojom će se akcionarima podeliti 50 posto ostvarene dobiti, a na osnovu projekcije rezultata na kraju godine, OTE-u će biti isplaćeno 17 miliona evra, a Vladi Republike Srbije 68 miliona evra privremene dividende za fiskalnu 2011. godinu.

Pred kompanijom Telekom Srbija je proces transformacije u otvoreno akcionarsko društvo, podela besplatnih akcija, dalja profesionalizacija upravljanja i efikasno sprovođenje poslovne strategije fokusirane na korisnike usluga. Cilj je da Telekom Srbija kao moderna i otvorena kompanija zadržati lidersku poziciju na tržištima na kojima posluje i da uspešno odgovori na sve izazove i promene u industriji telekomunikacija, kao i izazovima globalne ekonomske i finansijske krize.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik